Районна прокуратура-Ловеч  внесе в съда обвинителен акт срещу 26-годишен мъж,

...
Районна прокуратура-Ловеч  внесе в съда обвинителен акт срещу 26-годишен мъж,
Коментари Харесай

Съдят мъж, нарушил заповед за защита от домашно насилие

Районна прокуратура-Ловеч  внесе в съда обвинителен акт против 26-годишен мъж, нарушил издадена по отношение на него заповед за отбрана от домашно принуждение – закононарушение по член 296,ал.1 от Наказателен кодекс.

Обвинението против А.М. е за това, че на 10.02.2022 година, към 17:00 часа, в село в област Ловеч, не извършил заповед за отбрана от домашно принуждение от 20.01.2022 година, постановена със правосъдно решение по гражданско дело на Районен съд-Ловеч, във връзка с потърпевшата 22-годишна жена (с която живеел на фамилни начала). С дейностите си той нарушил ограниченията за отбрана, наложени от съда – да се въздържа от осъществяване на домашно принуждение по отношение на нея, да не я доближава на местата ѝ за обществени контакти и отдих на разстояние не по-малко от 30 метра, за период от 12 месеца, като я доближил на по-малко от позволеното разстояние, стиснал я с ръце за гърлото и я блъснал с ръка по лицето.

На 10.02.2022 година, потърпевшата, дружно с детето си била на посетители при другарка и нейното бебе в ловешко село. Там двете дами създали общи фотоси на децата и ги споделили отстрани в обществена мрежа. Обвиняемият видял фотосите и решил да отиде до жилището, където се намирала някогашната му другарка. Въпреки наложената му възбрана, обвиненият влезнал в къщата, където били двете дами и децата. В началото почнал да плаче и да споделя на потърпевшата, че я обича, само че незабавно по-късно станал нападателен, почнал да я наскърбява, блъснал я и я блъснал. Действията му били прекъснати от полицейски чиновници, пристигналите по сигнал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР